tisdag 12 maj 2009

Fem snabba frågor till Markus Tilly

Matchbloggen fick en kort pratstund med Ängelholms U21-tränare Markus Tilly inför dagens match mot Kalmar FF på Ängelholms IP.

Ni har öppnat säsongen på ett strålande sätt, tre matcher - nio poäng och 8-1 i målskillnad. Du måste vara nöjd med inledningen på säsongen?
- Självklart är det så. Jag är framförallt nöjd med att vi har fått igång vårt passningsspel med ett högt bolltempo samtidigt som hela laget visar en härlig inställning. Man ska ha klart för sig att vi bara tog sex poäng under hela förra säsongen och det har vi redan klarat av att förbättra.

Apropå 1-0-segern på Vångavallen. Årets bästa insats hitills?
- Eftersom vi förlorade motsvarande möte med 3-0 ifjol så märks det att vi har höjt oss ett par snäpp. Killarna visade senast upp en härlig inställning och attityd till matchen. Segern var helt klart i underkant med tanke på att vi skapade mängder med chanser och säkert hade 10-15 avslut på mål. Tyvärr var vi alldeles för ineffektiva framför mål och hade vi bara förvaltat våra chanser bättre så hade siffrorna blivit ännu större.

Vad har du för tankar inför mötet med Kalmar FF?
- Trots att vi förlorade båda möterna 2008 så känns det positivt inför kvällens möte. Jag vill jag minnas att vi gjorde en bra insats i hemmamötet ifjol och faktiskt kunde ha vunnit den matchen. Jag skulle tro att Kalmar kommer att spela ungefär som tidigare år med snabba omställningar, där man också kommer försöka komma runt mycket på kanterna.

Någon speciell i Ängelholm som Kalmar FF bör hålla ett extra öga på?
- Jag tycker att vår innermittfältare Mattias Lagerstedt förtjänas att lyftas fram. Han har startat samtliga matcher och gjort det bra. Mattias gjorde även ett piggt inhopp i A-laget senast mot Mjällby. Så det är en spelare att hålla ett extra öga på.


Till sist. Vad talar för att ni besegrar Kalmar FF och tar säsongen fjärde raka seger?
- Vi har ett bra självförtroende i laget, är starka på hemmaplan och spelar just nu bra fotboll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar